Att ha en kennel

Älskar du hundar eller djur i övrigt och funderar på att öppna en kennel eller börja med hunduppfödning?

Att få göra det man brinf5389b712253c57a61687e57e69a92fener för, varje dag är en underbar känsla, men det krävs naturligtvis en hel del engagemang och energi för att göra det bra och att kunna fortsätta med det. Dessutom kräver det att m
an följer reglerna för att hundarna eller djuren ska må bra.

För det första måste man ta reda på vad för slags djur man vill föda upp och ta reda på allt man kan om det. Hundar och katter har olika raser och varje ras har sin karaktär och sina egenskaper, både positiva och negativa.

Man måste också vara förberedd på att få jobba dygnet runt, för djur behöver konstant omvårdnad.

Sedan fordras det även att man har ekonomiska förutsättningar att klara av det. Ett djur kostar mycket pengar med allt vad utfodring, registreringar, tillbehör och veterinärbesök kräver, så tänk dig då vad en hel kull eller vad många vuxendjur skulle kosta.

Om ditt motiv är att tjäna pengar på att sälja djuren, bör du hitta en annan hobby. Det ger mindre än vad du får punga ut med om du ska föda upp djur på ett bra och seriöst vis.

Att gå en utbildning i hunduppfödning eller kattuppfödning eller vad det nu är du vill göra, är att rekommendera. Det finns nämligen så oerhört många regler som en uppfödare måste följa för att kunna registrera sig hos SKK (Svenska Kennelklubben), där man registrerar sig både som hund- eller kattuppfödare och tecknar försäkringar. Att tillhöra deras register är en stor fördel, eftersom du då räknas som en seriös kennelägare och samtidigt får råd och hjälp.

Det är också viktigt att se till att dina djur kommer till ett bra hem med bra ägare, och ännu viktigare är att du sedan följer dem under tidens gång för att se att allt går som det ska. Det känns också tryggt för de nya ägarna.

Tänk alltså noga efter om du har tid, kunskap, intresse och framförallt ekonomi till att starta en kennel.